Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Συμβουλές για όμορφα νύχια .


 


Τα εύθραυστα νύχια μπορούν να οφείλονται και σε κακή διατροφή. Αν σας συμβαίνει αυτό, φροντίστε να συμπεριλάβετε στο καθημερινό...σας φαγητό τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α (καρότα, σπανάκι, κολοκύθια, παντζάρια, πράσο, αβγό) και σε ψευδάργυρο (όσπρια, ανάλατους ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως, θαλασσινά).

Περισσότερο ευάλωτα στην προσβολή από μύκητες είναι τα νύχια των ποδιών ειδικά όταν δεν τηρείτε τους σωστούς κανόνες υγιεινής. Αυτοί είναι: Να αλλάζετε καθημερινά κάλτσες ή καλσόν, να αερίζετε κάθε βράδυ τα φορεμένα παπούτσια και να τα φυλάτε σε χώρους χωρίς υγρασία που αερίζονται επαρκώς και να σκουπίζετε πολύ καλά τις φτέρνες και τα δάχτυλα των ποδιών μετά το ντους προτού ντυθείτε και φορέσετε τα παπούτσια σας. Επίσης, δεν πρέπει να κυκλοφορείτε ξυπόλυτες στο γυμναστήριο (και κυρίως στο χώρο των αποδυτηρίων), τα ξενοδοχεία, τα κομμωτήρια και τα spa. Αν παρ' όλα αυτά τα νύχια σας προσβληθούν από μύκητες ή βακτηρίδια (ψευδομονάδες) θα πρέπει να απευθυνθείτε σε δερματολόγο για την κατάλληλη θεραπεία, αφού αν αφήσετε τη μόλυνση να επεκταθεί μπορεί στο τέλος να νεκρωθεί ολόκληρο το νύχι και να το χάσετε.

Η όψη των νυχιών φανερώνει πολλά πράγματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας σας. Ετσι οι λευκές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιφάνειά τους συνήθως οφείλονται είτε σε έλλειψη ψευδαργύρου είτε σε υπερκατανάλωση ζάχαρης. Αντιστοίχως οι κίτρινες κηλίδες οφείλονται στο κάπνισμα (απορρόφηση νικοτίνης διαμέσου του δέρματος) ή την υπερβολική χρήση σκουρόχρωμων μανόν που εμποδίζουν τη σωστή οξυγόνωση των νυχιών.

Απολαυστική φροντίδαΤο πεντικιούρ δεν γίνεται μόνον όταν πρόκειται να φορέσετε τα κομψά σας πέδιλα ή να περπατήσετε ξυπόλυτες στην παραλία...
Αν τα πόδια σας δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα μπορείτε να κάνετε και μόνες σας πεντικιούρ στο σπίτι. Για να έχουν λοιπόν τα πόδια σας άψογη εμφάνιση και για να γίνει η φροντίδα τους απόλαυση, ακολουθήστε τα σωστά βήματα:
- Η καθημερινή ενυδάτωσή τους μετά το ντους ή το μπάνιο είναι άκρως αναγκαία.
- Επίσης, επιβάλλεται η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα και η χρήση ελαφρόπετρας για να απομακρύνετε το σκληρό δέρμα. Επιμείνετε στα «άγρια» σημεία των ποδιών, όπως είναι οι φτέρνες.
- Για να αποκτήσουν τα πέλματά σας βελούδινη υφή, αποκτήστε μία νέα συνήθεια. Πριν πάτε για ύπνο απλώνετε βαζελίνη και φορέστε βαμβακερά σοσόνια. Το πρωί τα πόδια σας θα 'ναι... μεταξένια.
- Το ποδόλουτρο με τονωτικά άλατα ή αιθέρια έλαια αποτελεί την ιδανική πρόταση χαλάρωσης. Μην ξεχαστείτε όμως, γιατί θα εξασθενήσει η λεπτή υδρολιπιδική ταινία των ποδιών σας.
-Το μασάζ με ειδικά προϊόντα για τα πόδια, είναι ο ιδανικός τρόπος ξεκούρασης μετά από μία έντονη μέρα. Για να βελτιώσετε το μικροκυκλοφοριακό σύστημα απλώστε το προϊόν με κινήσεις από τα πέλματα προς τα πάνω και αφεθείτε στην απόλαυση...
Μην ξεχνάτε ότι...
Τα νύχια μεγαλώνουν κατά τρία χιλιοστά το μήνα. Είναι λοιπόν απαραίτητο το συχνό λιμάρισμα, τουλάχιστον μια φορά στις δεκαπέντε μέρες.
Οι χειρωνακτικές εργασίες είναι ο χειρότερος εχθρός των νυχιών. Μπορεί τα γάντια να μη σας βολεύουν, όμως είναι σίγουρο πως θα σας προστατεύσουν στο έπακρο.
Αν τα νύχια σας είναι μαλακά, εφοδιαστείτε με ένα σκληρυντικό, που αυξάνει την ανθεκτικότητά τους. Τα προστατευτικά βερνίκια δημιουργούν ένα ανθεκτικό φιλμ που προφυλάσσει τα νύχια απ' τις εξωτερικές επιθέσεις, το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα.
Η χρήση αυτών των προϊόντων όμως, δεν είναι από μόνη της αρκετή για να έχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Απαραίτητη, λοιπόν, προϋπόθεση η σωστή φροντίδα. Γι' αυτό, όταν πλένετε τα χέρια σας, φροντίστε να τα σκουπίζετε καλά με μία πετσέτα. Επίσης, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό θρεπτικό προϊόν, κάνοντας μασάζ. Επιμείνετε στη βάση των νυχιών γιατί συμβάλλει στην ανάπτυξή τους.
Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία δυναμώνουν τα νύχια. Ακολουθήστε μια κούρα που θα τα κρατήσει υγιή και δυνατά! Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές που περιέχουν ασβέστιο, γιατί βοηθά στην ανάπτυξη γερών νυχιών.
Αν τα χέρια σας έχουν σκάσει, το βράδυ πριν πάτε για ύπνο βάλτε βαζελίνη και φορέστε βαμβακερά γάντια. Την επόμενη, τα χέρια σας θα έχουν βελούδινη υφή!

Κρύψτε τις παρανυχίδες σε 5 λεπτά
Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ένα επαγγελματικό μανικιούρ και τα χέρια σας φαίνονται παραμελημένα γιατί έχουν σχηματιστεί...πετσάκια γύρω από τα νύχια, βουτήξτε τα σε ένα μπολ με λίγο baby oil και κάντε στη συνέχεια απαλό μασάζ.

Αφήστε το λάδι για 5 λεπτά να απορροφηθεί από την επιδερμίδα, ώστε να μαλακώσουν τα πετσάκια και οι παρωνυχίδες και στη συνέχεια σπρώξτε τα προς τα πίσω με ένα καθαρό ξυλάκι για σουβλάκι.

Μετά σκουπίστε καλά τα χέρια σας με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και απλώστε μια θρεπτική κρέμα με βιταμίνες και γλυκερίνη στη σύνθεσή της
Υγεία στα νύχια σας
Η γυναικεία καθημερινότητα πολλές φορές ταλαιπωρεί τα νύχια μας. Ωστόσο, νύχια φθαρμένα και απεριποίητα δεν ταιριάζουν...στην σύγχρονη γυναίκα. Προνοήστε λοιπόν να έχετε περιποιημένα και άψογα νύχια ακολουθώντας μερικούς βασικούς κανόνες.

Μη τρώτε τα νύχια σας! Εκτός από το αντιαισθητικό αποτέλεσμα που προκαλείται μακροπρόθεσμα φθείρεται και η σύστασή τους.
Οι κρέμες νυχιών είναι ιδανικές για την ενυδάτωση τους. Μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Κάντε γερά και ανθεκτικά τα νύχια σας με τη βοήθεια ενός σκληρυντικού που παρέχει άμεση και σκληροπυρηνική φροντίδα!
Μην ανησυχείτε πλέον για τις έντονες ραβδώσεις στην επιφάνεια των νυχιών σας. Ειδικά συστήματα περιποίησης έρχονται να σας απαλλάξουν κι απ’ αυτές τις φουρτούνες.
Αγαπήστε τη βάση προστασίας, Μάθετε να την απλώνετε όχι μόνο πριν χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας χρώμα αλλά κι όταν ακόμα δεν έχετε τη διάθεση να τα βάψετε με κάποιο βερνίκι.
Πλήρης ενυδάτωση, άψογο λιμάρισμα και η απαραίτητη λείανση δίνουν μια ευχάριστη όψη υγείας και φροντίδας.
Χρησιμοποιήστε με μέτρο το ασετόν. Ευθύνεται για την κουρασμένη όψη των νυχιών σας όταν γίνεται κατάχρηση.
Το βερνίκι είναι καλό να χρησιμοποιείται πέντε ημέρες την εβδομάδα ώστε να μην κουράζει την σύσταση των νυχιών σας. 

Το καλοκαιρινό σας πεντικιούρ
Τα κλειστά παπούτσια του χειμώνα αποτελούν παρελθόν, ενώ τα πόδια σας... εκτίθενται σε κοινή θέα μέσα από τα καλοκαιρινά πέδιλα...τις παντόφλες και τα mules. ¶κρως απαραίτητο, λοιπόν, είναι το σωστό πεντικιούρ, αφού μπορεί ν' αναδείξει την εμφάνισή σας ακόμη περισσότερο.

Τα... βήματα του καλοκαιρινού πεντικιούρ 
Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, προσθέστε αιθέρια έλαια, αναζωογονητικές ταμπλέτες μπάνιου ή ειδικά άλατα που προορίζονται για ποδόλουτρο και βυθίστε τα πόδια σας για 5-10 λεπτά τουλάχιστον. Μ' αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα θα μαλακώσει, ενώ εσείς θα χαλαρώσετε. Επίσης, θα μαλακώσει αρκετά το δέρμα γύρω από τα νύχια κι έτσι θα μπορέσετε να απομακρύνετε πολύ ευκολότερα τα πετσάκια. 
Αφού τα πόδια σας έχουν μαλακώσει αρκετά, βγάλτε τα από το νερό και σκουπίστε τα καλά με μια πετσέτα. Χρησιμοποιήστε τα ειδικά προϊόντα που λειαίνουν τις σκληρύνσεις των ποδιών και με μια ελαφρόπετρα τρίψτε μαλακά τα πέλματα. Αντί για την κλασική ελαφρόπετρα, μπορείτε να εφοδιαστείτε με τον ειδικό τρίφτη πελμάτων, που διαθέτει εργονομικό σχήμα και δίνει πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αρκεί τα πόδια να είναι αρκετά νωπά. 
Αν τα πετσάκια γύρω από τα νύχια δεν σας φαίνονται «χοντρά», μπορείτε, αντί να τα κόψετε, να τα σπρώξετε απαλά προς τα πίσω με το ειδικό ξυλάκι. Προηγουμένως, όμως, θα πρέπει να έχετε απλώσει στη βάση των νυχιών μια εξειδικευμένη μαλακτική κρέμα.

Ώρα για το σωστό σχήμα
Στη συνέχεια, δώστε στα νύχια σας σχήμα με τη βοήθεια της λίμας. Αν θέλετε να κόψετε τα νύχια σας, προτιμήστε νυχοκόπτη ή ψαλιδάκι. Για να τα λιμάρετε, προτιμήστε χάρτινη λίμα, την οποία θα κινείτε προς μία μόνο κατεύθυνση, έτσι ώστε ν' αποφύγετε το σπάσιμο. Καθώς λιμάρετε, προσπαθήστε να δώσετε στα νύχια ελαφρώς τετράγωνο σχήμα με καμπυλωτές γωνίες, τουλάχιστον στα μεγαλύτερα σε μέγεθος που μπορούμε να τα «χειριστούμε» σχετικά ευκολότερα σε σύγκριση με τα μικρότερα. Το τετράγωνο σχήμα τα βοηθά να μεγαλώνουν ομοιόμορφα, χωρίς να εμφανίζονται παρωνυχίδες. Τα νύχια των ποδιών δεν χρειάζεται να είναι πολύ μακριά. Αρκεί να είναι περιποιημένα, απαλλαγμένα από πετσάκια και παρωνυχίδες.
Για ν' αναδειχθεί σωστά ένα καλό και φροντισμένο πεντικιούρ, απαιτούνται και ενυδατωμένες, ξεκούραστες γάμπες. Απλώστε, λοιπόν, στις γάμπες σας ένα ειδικό ζελ που προσφέρει αποσυμφόρηση και τονώνει τη μικροκυκλοφορία. Έπειτα από λίγο, ενυδατώστε την επιδερμίδα με μια κρέμα. Προτιμήστε αυτές που ιριδίζουν, αφού έτσι το αποτέλεσμα θα είναι άκρως... σέξι και καλοκαιρινό! 
Τέλος, αν τα πόδια σας ιδρώνουν υπερβολικά, δοκιμάστε τα ειδικά αντιιδρωτικά και αποσμητικά προϊόντα που σκοπό έχουν να ρυθμίσουν ικανοποιητικά την εφίδρωση και να καταπολεμήσουν το πρόβλημα της κακοσμίας.

Το... μακιγιάζ των νυχιών
Προτού βάψετε τα νύχια, απλώστε στα πόδια υδατική κρέμα και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς. Χρησιμοποιήστε το ειδικό διαχωριστικό νυχιών, για να έχετε καλύτερο έλεγχο του αποτελέσματος και μεγαλύτερη σταθερότητα στις κινήσεις σας, καθώς θα τα βάφετε.

Πριν από το βερνίκι, απλώνετε πάντα μια διάφανη, σκληρυντική, ματ βάση, για να στρώσει, στη συνέχεια, τέλεια το βερνίκι και να τα προστατέψετε από το κιτρίνισμα. Έπειτα βάψτε τα με δύο στρώσεις βερνικιού, στο χρώμα της αρεσκείας σας.

Αποφεύγετε να βάφετε τα νύχια στον ήλιο, γιατί ενδέχεται να δημιουργηθούν φυσαλίδες μέσα στο βερνίκι και να αλλοιωθεί σημαντικά η ποιότητα αλλά και η... επίδοσή του.

Αποκλείετε από την παλέτα σας τις «βαριές» χειμωνιάτικες αποχρώσεις.

Μη φορέσετε κλειστά παπούτσια αμέσως μετά το βάψιμο των νυχιών. Περιμένετε μέχρι και μισή ώρα, ώστε να είστε απολύτως βέβαιες ότι το βερνίκι έχει στεγνώσει εντελώς και δεν υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί στην επαφή του με το παπούτσι.

Οι νεαρές και μοδάτες φορέστε τα ειδικά «δαχτυλίδια» για τα δάχτυλα των ποδιών.


Πόδια για πέδιλα
Πώς θα γίνουν τα πόδια σας απαλά, πώς θα απαλλαγούν από την ξηρότητα και τις σκληρύνσεις για να νιώθουν και να φαίνονται τέλεια; Για να δούμε...
1. Πάντοτε να ξεκινάτε την περιποίηση των ποδιών αφαιρώντας το βερνίκι.
2. Μουλιάστε τα πόδια σε ζεστά νερά με ένα προϊόν για ποδόλουτρο. Αφήστε τα τουλάχιστον 5 λεπτά ώστε να μαλακώσει το δέρμα.
3. Κάψτε τα νύχια με νυχοκόπτη.
4. Δώστε τους με τη λίμα επίπεδο σχήμα στην επάνω πλευρά. Λιμάρετε ελαφρά τις γωνίες των νυχιών.
5. Με ελαφρόπετρα τρίψτε τις σκληρύνσεις προς μία κατεύθυνση για να τις αφαιρέσετε. Μετά ελέγξτε το δέρμα σας για να καταλάβετε τη διαφορά. Μην το παρακάνετε γιατί μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό στο υγιές δέρμα.
6. Χρησιμοποιήστε κρέμα για τα πόδια και κάντε μασάζ επί 1 λεπτό για να τονώσετε την κυκλοφορία.
7. Απλώστε μια κρέμα για τα νύχια και τα πετσάκια. Αφού μαλακώσουν, σπρώξτε τα προς τα μέσα με το ειδικά ξυλάκι που έχετε καλύψει με βαμβάκι.
8. Αφαιρέστε κάθε υπόλειμμα κρέμας από τα νύχια και τα δάχτυλα με μια βρεγμένη πετσέτα ή με ειδικό σπρέι κατά των μυκήτων.
9. Ξεχωρίστε τα δάχτυλα και βάψτε τα νύχια περνώντας ένα στρώμα βάσης και μετά δύο στρώματα βερνίκι. Αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς.


Για να στεγνώσει αμέσως το βερνίκι νυχιών
Για να στεγνώσει αμέσως το βερνίκι νυχιών, θα πρέπει, αφού ολοκληρώσετε το βάψιμό τους, να περάσετε από πάνω μια στρώση...baby oil με ένα λεπτό πινελάκι.
Προσοχή όμως, μην βάλετε πολύ γατί το αποτέλεσμα του βαψίματος δεν θα είναι και το καλύτερο...!
Συμβουλές για τεχνητά νύχια
Επιλέγουμε πάντα ένα ινστιτούτο που ξέρουμε ότι έχει ειδικευμένες αισθητικούς στην τοποθέτηση τεχνητών νυχιών. 

Αν θέλουμε να...τοποθετήσουμε μόνες στο σπίτι τεχνητά νύχια επιλέγουμε από ένα μεγάλο κατάστημα καλλυντικών εκείνα που ταιριάζουν περισσότερο στα φυσικά νύχια μας και ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία.
Φροντίζουμε ώστε τα φυσικά μας νύχια να είναι απόλυτα ενυδατωμένα πριν τοποθετήσουμε τα τεχνητά, ώστε να μην τα επιβαρύνουμε υπερβολικά και φυσικά να μην τα καταστρέψουμε.
Σκουρόχρωμα βερνίκια νυχιών
Η συνεχής χρήση σκούρων αποχρώσεων, μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία λεκέδων πάνω στα νύχια, προσδίδοντάς τους μία κιτρινωπή χροιά...
Για να προστατέψετε τα νύχια σας και να προλάβετε τη δημιουργία λεκέδων, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε μια προστατευτική βάση νυχιών πριν περάσετε το βερνίκι.
Για να εξασφαλίσετε τη διατήρηση του χρώματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πρέπει να περνάτε πάντα πάνω από το βερνίκι και μια επικαλυπτική στρώση, που βοηθά στην αποτροπή τού ξεφλουδίσματος.
Λεμόνι για τα ...νύχια σας
Αναμίξτε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό με το χυμό του μισού λεμονιού και βυθίστε τα δάχτυλά σας για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε και σκουπίστε τα χέρια σας σπρώξτε μέσα τα «πετσάκια» με μια μπατονέτα. Με το άλλο μισό λεμόνι τρίψτε να νύχια σας με γρήγορες κινήσεις. Θα φύγουν όι αντιαισθητικές κιτρινίλες.
Γαλλικό Μανικιούρ. Πώς;
Απλώστε μια προστατευτική βάση για να προστατέψετε τα νύχια σας από το ξεφλούδισμα. Απλώστε δύο λεπτές στρώσεις από λευκό βερνίκι, με μια μόνο πινελιά, ξεκινώντας από τη μια άκρη και καταλήγοντας στην άλλη.

Όταν το λευκό βερνίκι στεγνώσει εντελώς, απλώστε ένα ροζέ βερνίκι σε ολόκληρο το υπόλοιπο νύχι. Απλώστε μια στρώση από προστατευτικό διάφανο βερνίκι σε ολόκληρο το νύχι για έξτρα προστασία.


Σπάνε εύκολα τα νύχια σας;
Σπάνε εύκολα τα νύχια σας; Πολύ απλά μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα αυτό. Βυθίζετε τα δάκτυλά σας σε μισή κούπα ζεστού ελαιόλαδου, επί 15-30 λεπτά της ώρας μία φορά την ημέρα.
Τα νύχια σας θα γίνουν ευλύγιστα, λιγότερο στεγνά, που δεν θα σπάνε εύκολα.


Επαγγελματικά μυστικά νυχιών!
· Αφαιρέστε το παλιό βερνίκι. Λιμάρετε τα νύχια σας ώστε να είναι τετράγωνα με στρογγυλοποιημένες τις γωνίες.
· Βουτήξτε τα χέρια σας σε ζεστό νερό με σαπούνι και αφού τα αφήσετε για 5΄ απλώστε λίγο λάδι που μαλακώνει τα πετσάκια.
· Με ένα ξυλάκι καθαρισμού νυχιών σπρώξτε προς τα πίσω τα πετσάκια. Τυλίξτε στο ξυλάκι λίγο βαμβάκι βουτηγμένο σε ασετόν και αφαιρέστε υπολείμματα λαδιού και βερνικιού.
· Περάστε μια διαφανής βάση και αφήστε την να στεγνώσει για 2.
· Για να απομακρύνετε το περιττό βερνίκι από το πινελάκι ακουμπήστε τη μια πλευρά του στην άκρη του μπουκαλιού.
· Ακουμπήστε το χέρι σας στο τραπέζι για να είναι σταθερό και ξεκινήστε να βάφετε τα νύχια σας ξεκινώντας από το μικρό δάχτυλο. Αρχίστε να περνάτε χρώμα από τη μέση της επιφάνειας του νυχιού και μετά στις άκρες. Επαναλάβετε σε κάθε δάχτυλο και μετά αλλάξτε χέρι.
· Αφήστε τα να στεγνώσουν για τρία λεπτά και περάστε το δεύτερο χέρι βερνίκι.
· Απλώστε ένα στερεωτικό βερνίκι και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 45΄-μέχρι δύο ώρες θα ήταν ιδανικό.
· Με ένα ξυλάκι καθαρισμού νυχιών ή ένα πινελάκι σκιάς για τα μάτια με ασετόν καθαρίστε υπολείμματα χρώματος γύρω από το νύχι. Ή την επόμενη μέρα στο πρωινό ντούς τρίψτε με ένα βουρτσάκι τα νύχια να φύγουν υπολείμματα χρώματος.


Υπάρχει τρόπος να σώσω ένα σπασμένο νύχι;
Φυσικά και υπάρχει. Βάλε μικρή ποσότητα δυνατής κόλλας (θα τη βρεις σε κέντρα μανικιούρ - αγόρασέ τη για να την έχεις καλού κακού) στο σημείο όπου έχει σκιστεί το νύχι.
Στη συνέχεια πάρε ένα μικρό κομμάτι μετάξι (υλικό που το χρησιμοποιούν στα τεχνητά) και κόλλησέ το εκεί με λίγη κόλλα. Αφού στεγνώσει, πέρασε όλο το νύχι με βερνίκι". Αυτή τη διαδικασία ακριβώς ακολουθούν τα ινστιτούτα και τα κομμωτήρια για να διορθώσουν τα σπασμένα νύχια.
Στο μεταξύ, κάθε φορά που κάνεις μανικιούρ και βάφεις τα νύχια σου, μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς το ενισχυτικό νυχιών, για να τα διατηρήσεις γερά και να αποφύγεις περισσότερα σπασίματα στο μέλλον. Δύο είναι τα ενισχυτικά που σου προτείνουμε: το Forte Strong της L'Oreal και το Ultra Strong της Maybelline.


Κάνε... τατουάζ στα νύχια σου!
Αν σου αρέσει να ξεχωρίζεις, έχεις βαρεθεί το κλασικό μανικιούρ και θέλεις να τολμήσεις κάτι διαφορετικό, κάνε τατουάζ... νυχιών.
  • Aπλωσε στα νύχια σου μια βάση και άφησέ τα να στεγνώσουν.
  • Χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι και ακρυλικό χρώμα, φτιάξε το σχέδιο που θέλεις.
  • Διάλεξε ένα χρώμα που να κάνει αντίθεση μ' αυτό της βάσης.
  • Βρέξε μια μπατονέτα με λίγο ασετόν και διόρθωσε τυχόν λάθη.
  • Aπλωσε μία στρώση στερεωτικού για όμορφο, λαμπερό αποτέλεσμα που θα διαρκέσει!
Θέλεις τέλειο μανικιούρ;
Σίγουρα θέλεις το μανικιούρ που κάνεις μόνη σου στο σπίτι να είναι τόσο τέλειο όσο και το επαγγελματικό των κομμωτηρίων και των ινστιτούτων ομορφιάς. Μπορείς να το πετύχεις πολύ απλά με το να... μην κάνεις τίποτα!
Το μυστικό είναι, όταν περάσεις στα νύχια σου μία στρώση βερνίκι που στεγνώνει γρήγορα, να κάνεις υπομονή 30 δευτερόλεπτα κρατώντας τα χέρια σου εντελώς ακίνητα μέχρι να στεγνώσουν.
Αν αρχίσεις να τα κουνάς για να επιταχύνεις τη διαδικασία, το βερνίκι θα τρέξει και θα λερώσει τα πετσάκια σου, οπότε το αποτέλεσμα δε θα είναι καθόλου εντυπωσιακό!



1 σχόλιο:

  1. Πολύ χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες σου για την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια, επίσης χρήσιμες πληροφορίες που βρήκα για φυσική θεραπεία με vicks vaporub στο Vicks VapoRub To Cure Nail Fungus και πολλές ακόμα χρήσιμες συμβουλές για τα συμπτώματα που έχουν οι μύκητες στα νύχια και άλλες φυσικές μεθόδους θεραπείας, ξύδι πράσινο τσάι κλπ στο blog Nail Fungus Remedies

    ΑπάντησηΔιαγραφή